Telefonie

Bij IP-telefonie, Voice over IP of VoIP word het Internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor is telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen. Hierdoor is nog slechts één infrastructuur nodig en kunnen bovendien nieuwe producten en diensten worden ontwikkeld. Het werken met op VoIP gebaseerde telefooncentrales is binnen bedrijven inmiddels gemeengoed geworden.

 

underline

Techniek

Voor VoIP zijn speciale telefoontoestellen of centrales nodig die in verbinding kunnen staan met het internet. Het SIP-protocol is een veel gebruikt VoIP-protocol dat gebruikt wordt voor het opzetten van een verbinding. Kabeloperators gebruiken meestal een speciaal protocol, het "packet cable protocol", dat geïntegreerd is in de kabelmodem dat ook voor kabelinternet gebruikt wordt. Dit protocol zorgt er voor dat spraak voorrang krijgt boven data.

Bekabeling

Kantooromgevingen kunnen volstaan met minder bekabeling doordat de computer en de telefoon op één poort aangesloten kunnen worden. De telefoon moet dan wel een extra netwerkpoort hebben om de computer op aan te sluiten, of er moet een "ethernetswitch" of "router" staan. Ook is het mogelijk dat het toestel een ethernet in- en uitgang heeft.

Consumenten

VoIP wordt voor consumenten in twee varianten toegepast, die over het algemeen worden aangeduid als digitale telefonie en internettelefonie. In tegenstelling tot digitale telefonie, maakt internettelefonie gebruik van het internet. De verwachting is dat digitale telefonie en internettelefonie de bestaande PSTN-aansluitingen van consumenten voor telefonie grotendeels zullen gaan vervangen.

Locatie onafhankelijk

Bij analoge telefonie is een telefoonnummer gekoppeld aan een locatie. Bij VoIP is een telefoonnummer gekoppeld aan een VoIP-account (gebruikt in hardware of software). De locatie van het VoIP-account is daarbij willekeurig. Een VoIP-toestel kan daarmee functioneren op iedere locatie waar het toestel verbinding heeft met het internet. ok binnen bedrijven zijn toestellen eenvoudig te verplaatsen, zonder dat dit invloed heeft op het telefoonnummer of het functioneren van het toestel.

 

Kostenbesparing

Bedrijven met meerdere vestigingen kunnen met IP-telefonie optimaal gebruikmaken van vaste verbindingen tussen locaties door dezelfde bandbreedte voor voiceverkeer en dataverkeer te gebruiken. Dat levert een kostenvoordeel op. Doordat bestaande dataverbindingen gebruikt kunnen worden, is de prijs meestal lager dan via een klassieke telefoonverbinding. Dit is zeer interessant voor internationale gesprekken, of voor gesprekken tussen verschillende vestigingen van een bedrijf. Ook worden al onze telefoongespreken per seconden afgerekend, dus als u maar 2:32 belt krijgt u ook maar 2:32 berekend.

Een greep uit ons assortiment

VoiceWorld levert een breed skala aan VoIP toestellen en accessoires van verschillende merken. Voor een greep uit ons assortiment kunt u een kijkje nemen bij VoIP Hardware

Aanvraag formulier VoiceWorld Telefonie

Het aanvraag formulier voor VoiceWorld telefonie vind u in de Documentatie onder Aanvraag formulieren.